Komfortné vykurovanie pri rekonštrukcii kúpeľne

Každá kvalitne zrealizovaná stavba má životnosť desiatky rokov. Niekedy však nastane situácia, keď sa musíme pustiť do rekonštrukcie. Dôvodom môže byť kúpa alebo zdedenie staršieho objektu, opotrebovanie, poškodenie vlhkosťou alebo plesňou alebo len túžba po zmene interiérového dizajnu tohto v dome najviac využívaného priestoru.

Vzhľadom na to, o aký malý priestor spravidla ide, nemusí byť rekonštrukcia alebo renovácia náročná ani príliš nákladná (v porovnaní s prípadnou rekonštrukciou celého domu).

O tom, že je pre nás kúpeľňa dôležitým priestorom v dome alebo byte, často svedčia rozmanité štýly prispôsobené nášmu vkusu a našim potrebám. Od kúpeľne očakávame vysoký komfort – a to nielen čo sa týka funkčnosti a praktickosti predmetov, ktoré sú súčasťou zariadenia, ale aj čo sa týka teploty, ktorá je nám v kúpeľni príjemná. A to či už využívame kúpeľňu „len“ na hygienu a základnú starostlivosť o telo, alebo o to viac, ak ju využívame aj na relaxáciu. Zároveň v súčasnosti viac strážime spotrebu energií. Preto je praktické nový zdroj tepla dobre premyslieť.

Kúpeľňa je pre nás dôležitý priestor, kde sa chceme cítiť dobre. Vyberajme nielen obklady, ale aj nový zdroj tepla dôsledne.

Komfortné vykurovanie zaistí vykurovacia rohož

Na dosiahnutie používateľského komfortu je výborné podlahové kúrenie, ktoré ocení každý používateľ. Ak rekonštruujete kúpeľňu, ktorá bola napojená na teplovodný rozvod, alebo to chcete zmeniť, nemáte dostatok priestoru na umiestnenie potrubí a zároveň chcete maximálne ušetriť priestor na stenách, ktorý by inak zabrali radiátory, zvoľte vykurovaciu rohož. Ide o nadčasový zdroj komfortného tepla nielen do kúpeľní. Napriek tomu spĺňa aj vysoké nároky dnešných používateľov vrátane tých na úspory tepla.

Vykurovacia rohož na vyhrievanie dlažby v kúpeľni prinesie veľa výhod

Aké výhody má elektrická vykurovacia rohož v kúpeľni?

  • teplo od podlahy – ak nemáte radi dlažbu, ktorá chladí
  • žiadna mokrá podlaha – vďaka podlahovému kúreniu podlaha rýchlo schne
  • úspora energie – pocit tepla od nôh zníži potrebu vyššej priestorovej teploty
  • žiadne zbytočné prekurovanie – elektrické podlahové kúrenie v nízkovrstvových skladbách sa dá veľmi presne a rýchlo regulovať
  • nadčasový zdroj tepla s dlhou životnosťou – vykurovacia rohož vydrží v podlahe tak dlho, ako vydrží vaša dlažba
  • úspora priestoru – podlahové kúrenie nezaberá priestor na stenách, ak nemáte priestor na radiátory alebo ohrievače
vykurovacia rohož do kúpelně

Kedy ešte zvoliť vykurovaciu rohož

V akých prípadoch zvoliť na vykurovanie kúpeľne vykurovaciu rohož?

  • nízka konštrukčná výška – zmestí sa aj do podlahových skladieb, kde je len málo priestoru; vykurovací kábel z rohože HM má hrúbku 3,5 mm; pre špeciálne prípady máme v ponuke ešte tenší produkt – vykurovací kábel TO-2U s hrúbkou len 2 mm
  • rýchly nábeh tepla – vďaka výkonu 150 W/m2
  • jednoduché kladenie – uloženie len do nivelačnej vrstvy
  • priestory s pravidelným aj nepravidelným pôdorysom – vykurovacia rohož sa dá ľahko prispôsobiť
  • do kúpeľní aj WC všetkých veľkostí – vykurovacie rohože HM na plochy od 0,5 m2
  • lokálny zdroj tepla – možno spínať samostatne bez ohľadu na potrebu vykurovania v ostatných miestnostiach
  • vhodná aj na kombináciu s ďalšími zdrojmi tepla – centrálnymi aj lokálnymi
  • pod dlažby aj alternatívne krytiny – vykurovacia rohož je vhodná nielen pod dlažbu
vykurovacia rohož s termostatom

Najčastejšia skladba podlahového súvrstvia v kúpeľni

Vykurovaciu rohož HM môžete pri rekonštrukcii kúpeľne uložiť aj na pôvodnú podlahu, a to vrátane dlažby. Dôležité je, samozrejme, zateplenie podlahy, a to nielen pre použitie elektrickej vykurovacej rohože, ale všeobecne pre minimalizáciu tepelnej straty. V dnešnej dobe nájdeme na stavebnom trhu množstvo produktov, ktoré majú nízku výšku a ktoré sa dajú použiť aj v týchto špeciálnych prípadoch. V našej ponuke nájdete napríklad stierkovaný tepelno-izolačný panel TPX na dodatočné zateplenie podlahy, ktorý má hrúbku len 6 mm.

vykurovacia rohož  v podlahovom súvrství v kúpeľni

Vykurovaciu rohož možno využiť aj na ďalšie podlahové skladby. Poradíme si snáď s akoukoľvek.

Regulácia podlahového kúrenia

Elektrické podlahové kúrenie má 100 % účinnosť a dá sa veľmi presne regulovať. Podlahové kúrenie sa ovláda pomocou izbového termostatu. Naše izbové termostaty TREO sú vybavené priestorovým snímačom a zároveň prepojené s káblovým podlahovým snímačom, ktorý sa uloží počas kladenia vykurovacej rohože.

Termostaty sú vybavené napríklad aj „šetriacou“ funkciou „otvorené okno“, ktorá sa hodí najmä v zime. Ešte viac prispieva k úsporám v rámci vykurovania v prípade, že by ste vetrali klasicky oknami.

V ponuke máme varianty s menším množstvom funkcií a sú jednoduchšie na ovládanie, ale aj programovateľný termostat alebo dokonca WiFi termostat, ktorý sa dá ovládať pomocou aplikácie z telefónu.

Ako sa inštaluje vykurovacia rohož v kúpeľni

Na to, ako vyzerá také kladenie vykurovacej rohože HM, sa môžete pozrieť na videu z našej inštalácie.

Doplnkový zdroj tepla

Ak máte predsa len priestor na stene, kam by ste radi umiestnili rýchly zdroj tepla napríklad na sušenie uterákov, môžete si vybrať vykurovací rebrík alebo elektrický sálavý panel s akumulačnou zložkou GLOA SLIM s hrazdami na sušenie uterákov. Alternatívou môže byť aj vykurovací panel VP12, ktorý je vďaka ochrane IP24 vhodný aj na použitie v kúpeľni.

Varianty doplnkového zdroja tepla:

  • GLOA Slim – sálavý panel s hrazdami na sušenie uterákov

Kvalitné vetranie pre zdravý domov aj úsporu tepla

Dôležitosť vetrania najmä v kúpeľni asi nemusíme zdôrazňovať. Kúpeľňa je miestnosť spravidla s najvyššou mierou vlhkosti v celom dome či byte. Nadmerná vlhkosť bez správneho vetrania môže spôsobiť vznik plesní.

Ako vetrať a zároveň nevyvetrať dnes také drahé teplo von oknom? Zvoľte riadené vetranie.

Z mnohých dôvodov preferujeme centrálne. Ak nerekonštruujete celý objekt, zvážte aspoň dodatočnú inštaláciu riadeného vetrania v celom dome  – dokážeme to. Prinesie vám zdravšie prostredie a úsporu energie na vykurovanie celého domu.

Ak nie je iná možnosť, poslúži ako alternatíva aj lokálna vetracia jednotka. Na rozdiel od bežného ventilátora má aj funkciu rekuperácie tepla, ktorá udrží drahé teplo vnútri, zatiaľ čo nadbytočnú vlhkosť „pošle“ von.

Každý mesiac posielame zaujímavé informácie, ako správne vykurovať, vetrať alebo získavať energiu. Prihlásením súhlasíte s podmienkami.

Zadať nezáväzný dopyt

Pridať ďalšiu prílohu

Přihlášení k odběru novinek

Děkujeme za Vaši poptávku.

Formulár bol úspešne odoslaný na info@v-system.sk.

Ďakujeme za registráciu.

Formulár bol úspešne odoslaný na info@v-system.sk.

Ďakujeme za registráciu.

Formulár bol úspešne odoslaný.

Ďakujeme za registráciu.

Pokud byla úspěšná, informace o registraci přijde obratem do Vaší e-mailové schránky. Prosíme zkontrolujte si.