Prečo mať zimné ochranné aplikácie?

Otázku v titulku by si mal položiť každý, kto chce mať bezpečnosť svojej nehnuteľnosti pod kontrolou. Nejde však len o nehnuteľnosť a jej okolie, ide aj o bezpečnosť okoloidúcich.

Tak ako v iných oblastiach života aj tu platí – prevencia je dôležitá a môže vám ušetriť peniaze a množstvo starostí.

S tým, aká bude zima a koľko snehu napadne alebo kam až klesne alebo vystúpi ortuť teplomeru, nič neurobíte. Rovnako ako ani s tým, že pre teplotné výkyvy cez deň sa sneh a ľad topí a následne v noci voda na kritických miestach konštrukcie, v potrubiach a hydrantoch alebo na komunikáciách zamŕza. Čo však ovplyvniť môžete, je to, ako sa na sneh a mráz pripravíte. 

Ručne alebo automaticky

V zásade máte na výber dve možnosti. Tou prvou je sledovať predpovede počasia, vstávať skoro ráno a kontrolovať, ako je vonku. Keď to bude potrebné, teplo sa obliecť, vziať si rukavice, odhŕňač snehu, škrabky, posypový materiál alebo rebrík a bez ohľadu na to, ako sa práve cítite alebo či sa niekam ponáhľate, všetok sneh, námrazu alebo cencúle ručne odstrániť. Keď nebudeme brať do úvahy zbytočnú námahu a nemožnosť v predstihu naplánovať odstránenie snehovej nádielky alebo námrazy, je tu otázka bezpečnosti. Liezť v zime po rebríku a odstraňovať cencúle z odkvapov alebo ľad zo strechy je nebezpečné nielen pre vás, ale aj pre vaše okolie, v prípade vyšších a horšie prístupných striech je to navyše prakticky nemožné. Zaistiť si plošinu síce možné je, ale lacné to práve nie je a chvíľku to trvá. To isté sa týka aj odstraňovania námrazy alebo snehu.

Spoľahlivá a efektívna prevencia proti škodám

Je tu však aj druhá možnosť – neriešiť až následky, ale si zabezpečiť spoľahlivú a účinnú prevenciu zimných problémov pomocou elektrických vykurovacích káblov s reguláciou. Tie poskytujú protimrazovú ochranu za akéhokoľvek počasia a fungujú úplne automaticky – systém sa spína na základe aktuálnej teploty (prípadne aj vlhkosti). Nemusíte sa tak o nič starať, situácia je neustále monitorovaná pomocou spoľahlivých snímačov.

Táto prevencia je účinná proti všetkým najčastejším zimným ťažkostiam – zabraňuje zamŕzaniu odkvapov a detailov striech, vyhrieva vonkajšie plochy, chráni potrubia a technologické ohrevy. Inštalácia a prevádzkovanie takýchto systémov sú navyše ekonomicky výhodné – obstarávacie aj prevádzkové náklady na tento systém sú obyčajne nižšie než prípadné opravy poškodených častí strechy alebo náklady na mechanické zásahy v prípade problémov, ktoré nastanú. So zabezpečením vonkajších plôch úzko súvisí aj zodpovednosť za škody vzniknuté v súvislosti s neudržiavaným povrchom komunikácie v majetku fyzickej alebo právnickej osoby.

Čo všetko dokážu ochrániť elektrické vykurovacie káble s reguláciou?

Toho, čo dokážu ochrániť v zime, je naozaj veľa. Sú to vpusty, svetlíky, žľaby aj okraje striech, atiky a vikiere. Zabraňujú tvorbe cencúľov a chránia okoloidúcich pred padajúcim ľadom. Dokážu zabezpečiť priechodnosť odtokových ciest, čím zabraňujú zatekaniu do objektov a poškodeniu fasády alebo samotných žľabov. Zabezpečia aj zjazdnosť alebo schodnosť povrchov za každého počasia 24 hodín denne, napríklad šikmých vjazdov do garáží, chodníkov, schodov, pojazdov brán alebo pojazdov a lavičiek pre chodcov. Ochránia aj potrubia v nevykurovaných garážach alebo potrubia uložené v zámrznej hĺbke a rovnako zabezpečia vodovodné kohútiky a vodovodné alebo odpadové potrubia v zámrznom prostredí proti zamrznutiu. 

Hlavné benefity zimných ochranných aplikácií od nás:

  • Bezpečnosť 24 hodín denne/7 dní v týždni/365 dní v roku
  • Plne automatická prevádzka (nemusíte sa o nič starať)
  • Presná regulácia 
  • Ekonomická prevádzka
  • Pre rezidentné aj komerčné objekty
  • Technické riešenie na mieru
  • Maximálny komfort 
  • Úspora času
  • Dlhá životnosť

Ak vás naše zimné aplikácie zaujali, pošlite nám svoj dopyt. Zdarma zabezpečíme obhliadku a na základe zamerania pripravíme riešenie na mieru. Od nás potom dostanete technické a cenové riešenie.

Každý mesiac posielame zaujímavé informácie, ako správne vykurovať, vetrať alebo získavať energiu. Prihlásením súhlasíte s podmienkami.

Zadať nezáväzný dopyt

Pridať ďalšiu prílohu

Přihlášení k odběru novinek

Děkujeme za Vaši poptávku.

Formulár bol úspešne odoslaný na info@v-system.sk.

Ďakujeme za registráciu.

Formulár bol úspešne odoslaný na info@v-system.sk.

Ďakujeme za registráciu.

Formulár bol úspešne odoslaný.

Ďakujeme za registráciu.

Pokud byla úspěšná, informace o registraci přijde obratem do Vaší e-mailové schránky. Prosíme zkontrolujte si.