Nový izbový termostat v našej ponuke

Neustále zvyšovanie nárokov na úspory energií, sprísňovanie zákonov týkajúcich sa využívania energií, požiadavky zákazníkov na priaznivejšie obstarávacie ceny produktov aj za cenu komfortu a v dnešnej niekedy až pretechnizovanej dobe záujem o produkty s jednoduchším ovládaním. Spracovanie požiadaviek prinieslo nový izbový termostat TREO H Push 223, ktorý uvádzame na trh.

Tento izbový termostat je určený pre elektrické podlahové vykurovanie. Vhodný je napríklad tam, kde predtým slúžil kedysi jeden z najpredávanejších izbových termostatov s vypínačom a otočným kolieskom na nastavenie teploty. Pôvodný jednoduchý termostat viac funkcií síce neumožňoval, ale na ovládanie podlahového kúrenia napríklad na toalete staršími rezidentmi postačoval. Teraz by už však nespĺňal zákonné požiadavky (ekodizajn). TREO H Push 223 si nájde využitie aj v rámci rekonštrukcií.

Funkcie termostatu TREO H Push 223

Izbový termostat TREO H Push 223 (obj. č. 2045) si zachováva jednoduchosť, ale zároveň je vybavený niekoľkými ďalšími funkciami a spĺňa EKODIZAJN.

Splnenie podmienok ekodizajnu, presnejšie povedané, ide o splnenie nariadenia Komisie EÚ č. 2015/1188 o ekodizajne podlahového vykurovania, vďaka ktorému sa eliminuje environmentálny dosah spôsobovaný plytvaním energie.

  • týždenný program alebo ručný režim
  • funkcia otvorené okno
  • detská poistka
  • adaptívna funkcia
  • teplotné limity (umožňuje použitie pri dlažbách aj drevených podlahách)
  • kompatibilita s externým snímačom

Adaptívna funkcia je funkcia adaptívneho štartu vykurovania, keď po niekoľkých dňoch od spustenia táto funkcia automaticky vypočíta, o koľko skôr je potrebné zapnúť vykurovanie, aby sa včas dosiahla požadovaná teplota.

Ďalšie možnosti termostatu TREO H Push 223

Termostat umožňuje reguláciu v 3 režimoch:

  • podľa teploty podlahy
  • podľa teploty priestoru
  • ako regulátor výkonu

Balenie obsahuje termostat s integrovaným priestorovým snímačom, káblový podlahový snímač a 2 vyklápacie krytky. Krytku si možno zvoliť ľubovoľnú podľa vlastnej preferencie – s okienkom alebo plnú. Krytka sa vyklápa nadol. Ak je niekto citlivý na akékoľvek svetlo v spálni, môže využiť krytku bez okienka, ktorá displej úplne zakryje.

Termostat je možné napojiť na ľubovoľný externý snímač (aj existujúci, ak sa nahrádza len termostat pri existujúcom podlahovom kúrení) a nameranú teplotu v miestnosti je možné skalibrovať.

V prípade funkcie podľa nastaveného plánu sa  dá vždy dočasne jednorazovo jednoducho nastaviť manuálny režim (ručné zvýšenie/zníženie teploty). Táto zmena potrvá do budúceho časového úseku nastaveného v programe a indikácia dočasného režimu sa zobrazí na displeji.

Informácie zobrazované na displeji

Informácie zobrazované na displeji závisia od nastavenia termostatu, či bude fungovať v režime manuálnom, podľa plánovaného programu, pomocou akých snímačov sa bude regulovať teplota, či sa tu bude regulovať pomocou výkonu, či sa využije detská poistka a pod.

Nižšie na fotografiách vidno:

  • nastavenie podľa programu – ikona hodín
  • čas, keď termostat prejde do ďalšej fázy plánu
  • indikácia, že podlaha momentálne kúri – ikona troch vlnoviek
  • nastavená teplota v aktuálnom časovom úseku

Termostat umožňuje 2 varianty zobrazenia informácií na displeji LCD1 – nastavená teplota a hodiny, LCD2 – nastavená teplota a nameraná teplota.

Nameranú aj nastavenú teplotu je možné vždy zobraziť v Menu.

V pokojovom režime má termostat displej stlmený. Pri programovaní alebo nastavovaní termostatu sa stlačením ľubovoľného tlačidla aktivuje podsvietenie displeja. Keď je termostat neaktívny, podsvietenie sa znovu automaticky stlmí.

Staviate alebo rekonštruujete? A budete mať elektrické podlahové vykurovanie výhrevnými káblami? Prípadne máte podlahové kúrenie už desiatky rokov a radi by ste staré termostaty nahradili? Ak áno a nie ste si istí, aký izbový termostat zvoliť, nechajte to na nás. Odporučíme vám ten, ktorý bude vášmu projektu najviac vyhovovať. Kompletný návrh technického riešenia pripravíme zdarma do 2 pracovných dní.

Ak sa chcete zatiaľ len pozrieť a získať letmý prehľad, ponuku našich izbových termostatov nájdete aj v našom e-shope.

Každý mesiac posielame zaujímavé informácie, ako správne vykurovať, vetrať alebo získavať energiu. Prihlásením súhlasíte s podmienkami.

Zadať nezáväzný dopyt

Pridať ďalšiu prílohu

Přihlášení k odběru novinek

Děkujeme za Vaši poptávku.

Formulár bol úspešne odoslaný na info@v-system.sk.

Ďakujeme za registráciu.

Formulár bol úspešne odoslaný na info@v-system.sk.

Ďakujeme za registráciu.

Formulár bol úspešne odoslaný.

Ďakujeme za registráciu.

Pokud byla úspěšná, informace o registraci přijde obratem do Vaší e-mailové schránky. Prosíme zkontrolujte si.