Vetracia jednotka pre školy

Vetracia jednotka pre školy FLUO BSK Scholar je vysoko efektívna rekuperačná „školská“ jednotka. Je navrhnutá špeciálne do učební, zasadacích miestností alebo kancelárií bez ventilačných systémov. Jednotka v priestore ľahko zaistí 100 % čerstvý vzduch a zároveň odsáva znehodnotený vzduch von bez zložitých zásahov do stavebnej konštrukcie.

Jednotka patrí do kategórie HRU – heat recovery unit, ide teda o jednotku s rekuperáciou tepla. Vďaka tomu sa zabezpečí nielen kvalitné a permanentné vetranie, ale aj prísun čerstvého vzduchu bez tepelných strát.

Kam sa hodí školská jednotka FLUO BSK Scholar

Výhodou tejto školskej jednotky je to, že skvele funguje ako decentrálny systém. Jej inštalácia je teda veľmi jednoduchá, bez veľkých stavebných zásahov.

Veľmi vhodná je preto najmä na rýchle zabezpečenie zdravého vnútorného ovzdušia vo väčších priestoroch bez vzduchotechnických rozvodov. Hodí sa predovšetkým do týchto priestorov:

  • školské triedy,
  • učebne,
  • kancelárie,
  • rokovacie miestnosti.

Vlastnosti školskej jednotky FLUO BSK Scholar

  • VYSOKOÚČINNÉ EC VENTILÁTORY NA VÝMENU TEPLA: Vysokoúčinné šesťhranné protiprúdové plastové doskové výmenníky tepla ponúkajú až 90% tepelnú účinnosť. Ventilátory v rekuperačnej jednotke Scholar sú samomotorizované s energeticky úspornými EC motormi a pracujú ticho.
  • KONTROLA OXIDU UHLIČITÉHO (CO2): Vstavaný senzor oxidu uhličitého (CO2) môže automaticky riadiť jednotku BSK na rekuperáciu tepla, aby sa jej momentálna účinnosť zvýšila na maximum. Po dosiahnutí nastavenej úrovne CO2 v učebni alebo kancelárii začne zariadenie pracovať rýchlejšie. Keď je úroveň CO2 nízka, zatvorí sa.
  • TICHÝ VNÚTORNÝ DIZAJN: Dvojstenné kovové puzdro s 25 mm izolačného materiálu medzi stenami zaisťuje nielen vysoký tepelný výkon, ale aj nízku hladinu hluku. Na sacích a prívodných otvoroch sa nachádzajú aj špeciálne tlmiče hluku, ktoré zabezpečujú pokojné prostredie potrebné v učebniach a kanceláriách.
  • PRIAME CHLADENIE: Pri sezónnych prechodoch (jar a jeseň), keď nie sú rozdiely medzi vnútornou a vonkajšou teplotou také výrazné, sa jednotky BSK na rekuperáciu tepla automaticky prepnú do režimu voľného chladenia otvorením vstavanej bajpasovej klapky. Vzduch bude prechádzať týmto kanálom bez toho, aby prechádzal výmenníkom tepla, takže môžete svoj priestor chladiť priamo.
  • KOMPATIBILITA ModBus: Školské jednotky používajú protokol ModBus na pripojenie a komunikáciu so systémom riadenia budovy. Protokol hlási potrebu pravidelnej údržby alebo prípadnú poruchu. Svoje zariadenie môžete sledovať a ovládať prostredníctvom počítača alebo centrálneho systému.

Technické parametre školských jednotiek

FLUO BSK Scholar 500FLUO BSK Scholar 700
maximálny prietok500 m3/h700 m3/h
maximálna tepelná účinnosť95 %95 %
napájacie napätie230 V230 V
maximálny elektrický výkon170 W320 W
rozmery d x š x v575 x 780 x 1650 mm625 x 780 x 1650 mm
hmotnosť140 kg160 kg
priemer hrdla160 mm180 mm
priemer odvodu kondenzátu19 mm19 mm
prevádzkové teploty-20 °C až +60 °C-20 °C až +60 °C

Videoprezentácia školskej jednotky FLUO BSK Scholar

Pozrite sa, ako môže vyzerať umiestnenie vetracej jednotky v učebni a ako funguje.

Na záver

Najmä do menších škôl, materských škôl či súkromných objektov radi navrhneme aj centrálne riešenie vetrania. Jedno také sme realizovali v materskej škole.

Každý mesiac posielame zaujímavé informácie, ako správne vykurovať, vetrať alebo získavať energiu. Prihlásením súhlasíte s podmienkami.

Zadať nezáväzný dopyt

Pridať ďalšiu prílohu

Přihlášení k odběru novinek

Děkujeme za Vaši poptávku.

Formulár bol úspešne odoslaný na info@v-system.sk.

Ďakujeme za registráciu.

Formulár bol úspešne odoslaný na info@v-system.sk.

Ďakujeme za registráciu.

Formulár bol úspešne odoslaný.

Ďakujeme za registráciu.

Pokud byla úspěšná, informace o registraci přijde obratem do Vaší e-mailové schránky. Prosíme zkontrolujte si.